fredag 17. april 2009

'Cao Beograd, ztravo Kraljevo!

Beograd var veldig bra, egentlig bedre enn sist. Vi ble kjent med noen spanjoler som bodde på hostellet vårt, og de var en skikkelig go'gjeng! Ikke alle kunne like godt engelsk, men det gikk vældi greit. Spans er faktisk utrolig vakkert har jeg funnet ut! Hvis jeg skal lære meg et annet språk noen gang, så må det nok bli det! Vi dro ut sammen med de på kvelden, og det var veldig artig.
Og selvfølgelig noe det blir nye facebook-venner av. "Are you on facebook?" er noe vi hører og sier ofte her nede.
Nå har vi kommet til Kraljevo. En så langt veldig koselig by med kjempehyggelige folk. Vi ble møtt på busstasjonen av Milan, som Synne hadde fått kontakt med gjennom en venn av en venn av en venn (eller noe sånn) i Norge. Han er veldig hyggelig og har tatt oss med ut på middag, kjørt oss til og fra hotellet vi bor på (fint hotell, til rundt 150 kroner natta!) og rundt omkring i byen. Han hjalp oss også med å få kontakt med de vi intervjuet på et flyktningesenter i dag. Det var en utrolig opplevelse! Senteret var gammelt og forfalt. Det lukta ganske stramt med en gang vi kom inn, og i de lange korridorene var det stabla store tårn med esker, søppel, ting og tang, klær og alt mulig. Vi besøkte to familier. Den ene var en mor, en far og to kjempesøte barn, ei jente på 11 og en gutt på sju. De bodde alle sammen inne i ei "leilighet" om man kan kalle det for det, på kanskje 25 kvm. Her har de bodd siden de måtte flykte fra Kosovo i 1999. I 10 år! Det er ganske uforståelig. De hadde lite penger og eide ikke mye, men de klagde ikke. Jeg beundrer mennesker med så stort pågangsmot. Og jeg må bare tenke at jeg er så glad for at jeg bor i Norge!
Etterpå dro vi på besøk til en serbisk familie sammen med Milan. Koselige folk, igjen. De bodde i en forstad til Kraljevo, en liten, koselig landsby utenfor byen. Det var så fint der! Små, hvite murhus, griser, høner og sauer i hagene, blomstrende trær, fuglekvitter, alle kjenner alle og god stemning. Såklart. Det er langfredag her i dag (Serbia er ortodoks kristent) så vi fikk påskemiddag, som bestod av bønnesuppe, potetsalat, salat, en slags paprikastuing og brød. Altså ingen kjøtt- eller melkeretter, fordi dette er nest siste dag i den tre måneder lange fasten, der man altså ikke kan spise kjøtt eller melkeprodukter. God mat! Vi fikk selvsagt også rakija som er et spesielt serbisk plommebrennevin. De drikker det hele tida her i Serbia. Ganske sterkt!
Nå sitter vi på hotellrommet, og ska snart ut sammen med Milan.

Bilder kommer senere, dårlig internettforbindelse.

Hadet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar