tirsdag 21. april 2009

Banja Luka - lilleserbia

Jippi! Endelig noen bilder å hvile øyet på.
Det går litt tregt på den fronten merker jeg. Jeg har blitt litt for avhengig av photoshop til at jeg klarer å legge ut noen bilder som ikke er behandla.
Disse bildene er fra de første dagene i Beograd. Vi har nå vært i Banja Luka i Bosnia i tre dager. Det er den serbiske hovedstaden i Bosnia. Kan kanskje virke litt komplisert, men Bosnia&Herzegovina (som er det offesielle navnet på landet) er i teorien ett land, mens det i praksis er to land; Federasjonen Bosnia&Herzegovina, der det bor muslimer (bosniaker) og kroatere, og Republika Srpska, den serbiske delen, der det naturlig nok bor serbere.
Så egnetlig er Banja Luka omtrent som i Serbia, selv om det altså ligger i Bosnia.
Forskjellene er vel stort sett at jentene er litt mindre pynta her (i Serbia er de nesten alltid overpynta), og at de bruker bosniske penger (1 KM = 4, 53 kr).
Folk prater veldig dårlig engelsk, som vi allerede er vant til, og det blir ofte veldig basic, både når vi intervjuer og skal spørre om veien. Jeg bruker engelsk så ofte at jeg av og til tar meg selv i å tenke på engelsk, men det er alltid veldig dårlig engelsk. Ganske kjipt.
Det er rart hvordan man tar til seg andres måte å prate på..
I dag har vi vært på universitetet i Banja Luka for å prøve å finne noen som kunne svare på hvordan det er å bo her i Republika Srpska, som er en del av saken vi skal skrive fra Bosnia.
Det gikk kjempebra! Vi har så flaks her nede.
Vi fikk først et intervju med en som så vidt kunne engelsk. Han svarte derfor bare på helt grunnleggende plan. Men SÅ spurte vi oss frem om det var noen ansatte på skolen som kunne hjelpe oss å finne studenter som kunne engelsk.
Han som skulle hjelpe oss, Dragen, viste seg å også være student, og var et så bra intervjuobjekt at vi liksågodt intervjuet han istedet, i sånn ca en times tid. Det her blir gull, sa Synne i et øyeblikk da Dragan måtte ta telefonen.
Det var visst omtrent det som har skjedd så langt, her er noen bilder fra Beograd.

Ćao!

Flyturen to to og en halv time, selv om vi ei stund trodde det tok en og en halv time. Synne hadde glemt å stille klokka.

Første kvelden spiste vi i Skadarska, den gamle bohem-bydelen i Beograd. En skikkelig koselig, serbisk restaurant, med malerier over alt på veggene, live serbisk gitarmusikk med Lady Sadarska og god mat.
Vi besøkte regjeringa, nærmere bestemt departementet for kultur og media, der det jobba ei som hadde studert på Høgskolen i Bodø. Hilste på kulturministeren i gangen også da..! Vår! Savabrua i Beograd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar